Karsdorp zat op het randje volgens Van Bronckhorst: 'Opstootje was niet goed'

Karsdorp zat op het randje volgens Van Bronckhorst: 'Opstootje was niet goed'

26-08-2016 13:01
15

Feyenoord is klaar op de transfermarkt, zo laat trainer Giovanni van Bronckhorst weten. De coach van de Rotterdammers geeft verder aan dat het opstootje tussen Rick Karsdorp en Heracles Almelo-middenvelder Thomas Bruns 'niet goed is'.

De twee heren kregen het in het met 0-1 gewonnen duel van Feyenoord aan de stok met elkaar. Bruns riep iets 'dat hij niet moest roepen' naar Karsdorp, die witheet was. De rechtsback kreeg vrijdag te horen dat hij niet bij de definitieve selectie voor Oranje zit. "Het opstootje met Karsdorp was niet goed. Hij zat op het randje. Of hij daardoor is afgevallen moet je aan de bondscoach vragen", zegt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond.

"Ik heb liever meer dan minder spelers bij Oranje, dat is logisch als clubcoach", gaat 'Gio' verder op een persconferentie in aanloop naar de Rotterdamse derby met Excelsior én de Europa League-loting. "Nederland zakt weg als voetballand. Je hoopt op gunstige uitslagen, maar we zitten op de grens dat de kampioen voorrondes moet spelen", weet Van Bronckhorst. "Hoe dan ook geen appeltje-eitje. Dat hebben we wel gemerkt toen wij voorrondes speelden de afgelopen jaren", stelt de coach.

Van Bronckhorst mist Miquel Nelom nog tegen Excelsior, terwijl het onduidelijk is of Tonny Vilhena als linksbuiten speelt. Ook hij is bij Oranje afgevallen.