Zware kluif voor AZ: Zenit, Maccabi en Ierse underdog in groepsfase Europa League

Zware kluif voor AZ: Zenit, Maccabi en Ierse underdog in groepsfase Europa League

26-08-2016 13:43
24

AZ speelt dit seizoen in de groepsfase van de Europa League tegen Zenit St. Petersburg, Maccabi Tel Aviv en Dundalk FB. Dat heeft de loting in Monaco vrijdagmiddag uitgewezen.

AZ, dat in pot 2 ingedeeld was voor de loting, is gekoppeld aan poule D. Zenit, dat in pot 1 zat, werd al eerder gekoppeld aan diezelfde groep. De Russische competitie is vier speelrondes oud. De club uit Sint Petersburg is nog ongeslagen maar wist pas één keer te winnen. Met drie remises en één overwinning staan de Russen op een teleurstellende achtste plek.

Maccabi Tel Aviv is aagewezen als derde club in poule D. Maccabi speelde vorig seizoen nog in de groepsfase van de Champions League, maar eindigde kansloos vierde in een poule met Chelsea, Porto en Dinamo Kiev. Dit seizoen overleefden de Israëliërs maar liefst vier kwalificatierondes om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Het Ierse Dundalk is de vierde en laatste tegenstander die vrijdagmiddag aan AZ is gekoppeld tijdens de loting in Monaco. Dundalk staat momenteel op de eerste plek in de Ierse competitie, terwijl het drie wedstrijden (!) minder heeft gespeeld dan de nummer twee.

De loting van Ajax
De loting van Feyenoord
De volledige loting