Gullit wilde een paar clausules en die zekerheden kan en mag ik niet geven

"Gullit wilde een paar clausules en die zekerheden kan en mag ik niet geven"

26-08-2016 14:40
9

Ruud Gullit gaat niet aan de slag bij het Nederlands elftal. Hans van Breukelen, de technisch directeur van de KNVB, geeft tekst en uitleg in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Zweden.

De technische man vertelde al dat het geen geldkwestie is. "Maar Ruud wilde een paar clausules en die zekerheden kan en mag ik niet geven", vertelde Van Breukelen, geciteerd door Voetbal International. "Hij wilde kunnen doorschuiven bij wijzigingen in de technische staf en hij wilde tussentijds weg kunnen. We hebben net het akkefietje met Advocaat gehad, dus dat doen we niet meer."

De KNVB dacht wel volop mee, ook over de nevenactiviteiten van Gullit. "Veel werkzaamheden als assistent-coach hadden we geskipt, zoals het scouten, wedstrijden bekijken en de vergaderingen in Zeist zodat hij zijn andere activiteiten kon voortzetten", aldus Van Breukelen, die stelt dat bondscoach Danny Blind de komende twee interlands alleen met Marco van Basten aan zijn zijde zal afwerken. Daarna wordt de zoektocht hervat.

Blind reageerde zelf ook op alle perikelen rond Advocaat en nu Gullit. "Maar moet ik daar dan in blijven hangen?", vraagt de bondscoach zich af. "Ik vind ook niet dat het onze autoriteit aantast", vervolgt Blind, die geen profiel gaat schetsen. "Dat gezanik over profielen. Natuurlijk heb je een uitgangspunt, maar Advocaat kwam ook op ons pad. Dan moet je niet krampachtig naar een replica van Dick gaan."