'Als Ajax niet wint van Standard Luik moeten ze zich nog meer schamen'

'Als Ajax niet wint van Standard Luik moeten ze zich nog meer schamen'

26-08-2016 15:10
24

Eén van de ploegen die Ajax in de groepsfase van de Europa League treft is Standard Luik. Een Belgisch-Nederlandse derby dus. Daan Slingers, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur.be, zegt dat er kansen voor de Amsterdammers liggen.

"Op papier hoeft Ajax amper iets te vrezen van Standard", begint Slingers. "Alhoewel het bij de Amsterdammers niet draait, draait het bij de Rouches nog een pak minder. Adrien Trebel is haast de enige creatieve speler die men in de gaten moet houden. Als Ajax nog een beetje geluk heeft, wordt hij nog voor het verstrijken van de transferdeadline verkocht."

Standard beschikt met Jean-Luc Dompé en Benito Raman over een aantal razendsnelle spelers, maar verder is er niet veel kwaliteit. Slingers denkt dat de grootste kracht van de club nog steeds de aanhang op Sclessin is. "Luik heet niet voor niets de Vurige Stede. In Luik kan een match ook net iets te lang duren. Vraag dat maar aan AZ en of het Sinan Bolat nog kent."

De kansen van Ajax
Gevraagd naar de kansen van Ajax ziet Slingers voldoende mogelijkheden. "Als Ajax één keer scoort, wint het de match waarschijnlijk al. Standard heeft geen scorend vermogen. Ivan Santini, de laatste man met een neus voor doelpunten werd deze zomer voor een habbekrats verkocht. De achterhoede is ook niet om naar huis te schrijven. Daar kan zelfs Jean-François – op het EK nog de derde doelman van de Rode Duivels – weinig aan veranderen."

Toch is het affiche Standard Luik - Ajax ook in België nieuws. "Een wedstrijd tussen een Belgische en een Nederlandse club vinden de Belgen altijd geweldig. We hebben immers nog altijd een minderwaardigheidscomplex tegenover onze noorderburen. Niet dat dat terecht is na de uitslagen van de laatste jaren. Maar eerlijk, als Ajax niet wint van het huidige Standard moet de club zich nog feller schamen dan dat het nu al moet doen."