Brands heeft weer beet bij PSV: Dat heb ik van Guardiola begrepen

Brands heeft weer beet bij PSV: "Dat heb ik van Guardiola begrepen"

26-08-2016 16:27
25

PSV heeft zich versterkt met de 'meest talentvolle speler van Oekraïne', stelt Marcel Brands. De technisch manager kon vrijdag de komst van Manchester City-speler Olexandr Zinchenko onthullen.

PSV had Zinchenko al even op de radar. "Hij was voor ons helaas niet haalbaar vanwege de transfersom (Man City betaalde acht miljoen euro aan FC Ufa, red.), maar nadat hij verkocht was hebben we meteen contact gezocht met City. Zij vonden het een heel goed idee om hem voor één of misschien zelfs twee jaar bij ons te stallen", verklaart Brands bij PSV TV.

"Hij is een heel veelzijdige speler, die op de flanken en het middenveld uit de voeten kan", vervolgt de technisch manager. "Een fantastische trap, een technische speler. Phillip (Cocu, red.) heeft twee weken geleden al met hem gesproken. Hij was er heel enthousiast over en die jongen wil zelf ook heel graag."

Zinchenko, die de voorbereiding meedraaide in Manchester, is gehaald voor de flanken. Brands: "Hij is niet klein, maar is nog geen Engelse speler. Hij heeft bijzondere kwaliteiten. Ik heb van Guardiola begrepen dat hij in de voorbereiding zeer heeft geïmponeerd. De kans op speelminuten is bij PSV groter dan bij Manchester City."

Lees ook: Het nieuwe PSV-doelwit: contractrebel, allrounder en Shevchenko-breker