Ik had nooit weg moeten gaan bij Arsenal, heb er niet goed over nagedacht

"Ik had nooit weg moeten gaan bij Arsenal, heb er niet goed over nagedacht"

26-08-2016 17:10
13

Quincy Owusu-Abeyie heeft de laatste jaren meerdere keren op het punt van stoppen gestaan. Inmiddels speelt hij bij NEC, waar de dertigjarige aanvaller dit seizoen debuteert in de Eredivisie.

Quincy was naar eigen zeggen dicht bij het einde van zijn loopbaan. "Héél dichtbij", aldus de clubhopper in ELF Voetbal Magazine. "Ik ken mijn kwaliteiten, maar kwam bij Boavista (twee jaar geleden, red.) niet aan spelen toe. Ik begon aan mezelf te twijfelen. Maar het was nog niet klaar. Toen heb ik besloten: als ik nog ga voetballen, dan moet het in de Eredivisie zijn."

Deze zomer waren er opties in Bulgarije, Polen, Roemenië en Australië. Hij koos echter niet opnieuw voor het geld, zoals Quincy dat wel deed met Spartak Moskou en Al-Sadd. "Ik heb verkeerde keuzes gemaakt in mijn carrière. Dat weet ik. Ik had nooit weg moeten gaan bij Arsenal. Als ik nu terugkijk op die keuze om naar Moskou te gaan, zie ik dat we er destijds niet goed over hebben nagedacht. Mijn management en ik."

"Maar als je als jonge speler veel geld krijgt aangeboden, ga je twijfelen. Zo'n contract is een lifechanger. Ik was toen niet sterk genoeg om in te zien wat veel belangrijker was. Kon dat niet inschatten", besluit de voormalig jeugdinternational van Oranje.