In het kort: Rekik grijpt eerste competitiewinst, vier Ajax-duels verplaatst

In het kort: Rekik grijpt eerste competitiewinst, vier Ajax-duels verplaatst

26-08-2016 23:32
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Rekik wint met Marseille
Olympique Marseille heeft in de derde speelronde de eerste competitiezege geboekt. De Franse club won, met Karim Rekik negentig minuten in de basis, met 2-0 van FC Lorient. Namens Marseille opende Rémy Caballa de score, waarna Bafetimbi Gomis in de tweede helft de marge verdubbelde. De ploeg van Rekik heeft na drie duels nu vier punten. Lorient verloor voor de derde keer op rij.

Duels Ajax verplaatst

Vanwege de Europa League-duels heeft de KNVB vier Eredivisie-duels van de Amsterdammers moeten verplaatsen. De wedstrijden tegen Vitesse, ADO Den Haag, NEC en FC Groningen worden in plaats van zaterdag nu op zondag gespeeld. Dat maakt Ajax bekend via de officiële kanalen. Het gaat om drie thuisduels en één uitwedstrijd.

Indien Ajax zich zou plaatsen voor de Europa League, stond er al vast dat de duels een dag zouden opschuiven. Dat gebeurt dus nu. Het duel met Vitesse wordt nu gespeeld op zondag 11 september, het duel met ADO op 16 oktober, het duel met NEC op 20 november en het duel met Groningen op 4 december.

Ünal opgeroepen voor Turkije
Enes Ünal heeft zijn goede prestatie van afgelopen week namens FC Twente beloond zien worden met een oproep voor de nationale ploeg voor Turkije. De aanvaller heeft een uitnodiging ontvangen van bondscoach Fatih Terim. Ünal zit komende week in de selectie voor het oefenduel met Rusland, daarna speelt Turkije nog een WK-kwalificatieduel met Kroatië.

Oranje onder leiding van Griek
De oefenwedstrijd van het Nederlands elftal van komende donderdag tegen Griekenland staat onder leiding van Mete Kalkavan. De arbiter wordt in het Philips Stadion geassisteerd door Ceyhun Sesigüzel en Kerem Ersoy.