'Ajax kent vaste vraagprijs voor Ziyech inclusief bonussen en doorverkoop'

'Ajax kent vaste vraagprijs voor Ziyech inclusief bonussen en doorverkoop'

27-08-2016 07:00
68

Ajax gaat alsnog voor Hakim Ziyech en dat levert FC Twente mogelijk een prima transfersom op. De Telegraaf meldt dat de Amsterdammers precies weten hoeveel er op tafel moet worden gelegd: meer dan 12 miljoen euro inclusief bonussen en doorverkooppercentage.

Het transferbedrag lijkt geen probleem te worden voor Ajax, dat deze zomer vele miljoenen incasseerde bij uitgaande transfers van onder meer Jasper Cillessen en Arek Milik. Het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat is echter een concurrent; Advocaat nam deze week nog contact op met Jan van Halst, die directeur is bij Twente.

De Tukkers gaan niks meer doen op de transfermarkt als de deal van Ziyech rond is. "Wij zijn klaar", zegt Van Halst. "Ik kan het cliché erin gooien dat we onze ogen niet sluiten voor een buitenkansje, maar de kans dat we nog iemand aantrekken is minimaal."

Twente heeft al deels ingespeeld op het vertrek van Ziyech door Bersant Celina te huren van Manchester City. Daarnaast hengelde het Mateusz Klich binnen. Hij werd voor een symbolisch bedrag overgenomen van FC Kaiserslautern, door de transferbeperkingen die Twente heeft.

Lees ook: Ajax gaat tóch voor Ziyech