'Verschrikkelijke' job voor Klaassen: 'Wat is dit nou voor een vraag?'

'Verschrikkelijke' job voor Klaassen: 'Wat is dit nou voor een vraag?'

27-08-2016 07:45
3

Davy Klaassen wil áltijd winnen en lijkt daarin misschien wel een beetje op Frank de Boer, zijn vorige trainer, beseft de Ajax-captain. In een open interview in De Telegraaf gaat hij in op die winnaarsmentaliteit, interviews én de keuze om bij Ajax te blijven.

"Als we thuis een spelletje speelden en ik verloor, dan vlogen de kaarten of pionnen door de lucht en ging ik stampend naar boven", opent Klaassen over de wil om te winnen. "Ik wil gewoon alles winnen, eigenlijk nog steeds. Wat dat betreft lijk ik op Frank de Boer."

Het is dan ook niet gek dat Klaassen altijd met een flinke sik voor de camera's staat als Ajax punten heeft verspeeld. "Dan vind ik het verschrikkelijk om voor de camera te komen. Soms denk ik: wat is dit nou voor een vraag? En het liefst geef ik dan eenzelfde antwoord. Maar dan moet je je toch inhouden."

Die winnaarsmentaliteit heeft hem ver gebracht en kon hem al verder brengen. Naar Napoli bijvoorbeeld. "Ik heb al heel snel aangegeven dat ik dit seizoen zeker bij Ajax blijf. Dat heeft puur met het voetbal te maken. Het is niet dat ik niet naar een ander land zou willen of zo. Spanje en Italië lijken me heerlijke landen. Maar voor mijn carrière vind ik het gewoon beter om nog minimaal één jaar in de Eredivisie te voetballen."