Raiola schudt de boel op: Wie de baas aan tafel is? Dat mag u zelf invullen

Raiola schudt de boel op: "Wie de baas aan tafel is? Dat mag u zelf invullen"

27-08-2016 07:56
6

Mino Raiola houdt de voetbalwereld flink bezig. De markante zaakwaarnemer rondde deze zomer onder meer de deals van Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United af. Uit alle hoeken ontvangt hij complimenten óf kritiek.

Het is duidelijk dat veel mensen Raiola mogen, maar dat ook veel mensen hem níet mogen. Hij kocht onlangs nog de 'maffiavilla' van Al Capone. "Mino doet nooit iets zonder reden", zegt Bryan Roy in het NRC Handelsblad. "Als je het levensverhaal van Al Capone en dat van Mino bestudeert, zie je dat ze allebei tegen de gevestigde orde vechten."

Martin Jol is dolblij met Raiola. "Hij gaat door een muur heen", zegt de oud-trainer van Ajax. "Waar wij ergens genoegen mee nemen, is hij volhardend. Hard werken doen jij en ik ook. Hij heeft iets wat anderen niet hebben." Dirk Scheringa, voorheen actief bij AZ: "Er is weinig onderhandelingsruimte. Wie de baas aan tafel is? Dat mag u zelf invullen."

Gerard Nijkamp keek ook zijn ogen uit. "Hij kijkt steeds of er speeltijd is voor zijn spelers", zegt de technische man van PEC Zwolle, dat grote beloften kon huren door Raiola. "Het gaat om vertrouwen, om gunnen, de juiste spelers in je stal hebben waar wij wat mee kunnen. Als Mino belt of mailt voor een speler, word je wakker en scherp."