'Hij ging naar Ajax, toen heb ik Bel Hassani onder mijn arm meegenomen'

'Hij ging naar Ajax, toen heb ik Bel Hassani onder mijn arm meegenomen'

27-08-2016 09:49
2

Heracles Almelo moet in allerijl een nieuwe spits optrommelen. Na het vertrek van Paul Gladon - en eerder al Wout Weghorst - staat nieuweling Vincent Vermeij er alleen voor. Nico-Jan Hoogma, directeur van Heracles, weet hoe snel het kan lopen.

"In principe wilden we Vermeij tijd gunnen om te rijpen, en hij kon achter Gladon groeien, in de luwte. Dat is nu wat versneld. Het zou kunnen dat er iemand bij komt met meer ervaring", vertelt Hoogma in TC/Tubantia. Over Gladon: "Het is geweldig dat een speler van ons naar een grote club als Wolverhampton Wanderers gaat, maar het zou raar zijn als wij zeggen: het maakt ons niets uit."

John Stegeman sprak Gladon via de telefoon. "Hij reageerde opgewonden, is heel blij. We zijn trots en tegelijkertijd is het voor ons vervelend. Maar we mogen niet klagen, want we krijgen een mooi bedrag voor hem", weet de trainer. Er kan in de komende dagen nog van alles gebeuren, weten de Heraclieden.

Wat gaat er bijvoorbeeld rond Iliass Bel Hassani gebeuren? "Twee jaar geleden hebben we Iliass net voor het sluiten van de markt binnengehaald. Lerin Duarte ging naar Ajax, ik heb Bel Hassani vervolgens onder mijn arm meegenomen naar Almelo. Net voor twaalf uur 's nachts hebben we hem overgeschreven", besluit Hoogma.