Wilmots reageert bitter op ontslag: Alles gedaan om mij ten val te brengen

Wilmots reageert bitter op ontslag: "Alles gedaan om mij ten val te brengen"

27-08-2016 11:41
8

Marc Wilmots heeft zijn lippen even stijf op elkaar gehouden na zijn ontslag, maar na twee maanden heeft de ex-bondscoach van België toch gereageerd. In Le Soir geeft hij zijn ongezouten mening en rekent hij af met zijn ex-werkgever.

Wilmots gelooft namelijk dat zijn ontslag altijd in de lucht hing. Hij kwam niet goed overeen met verschillende mensen binnen de bond. "Gezien de problemen die mijn voorgangers ervaren hadden bij de nationale ploeg, had ik bij mijn aanstelling heel wat beslissingsbevoegdheden gevraagd. Die hebben ze me ook gegeven, maar toen de resultaten plots goed werden, wilden ze de macht toch naar zich toetrekken. Vervolgens hebben ze er alles aan gedaan om mij ten val te brengen en te destabiliseren."

Wilmots vindt niet dat hij grote fouten heeft gemaakt als bondscoach. "Een trainer wordt afgerekend op de resultaten en op dat vlak heb ik de beste statistieken. Ach, ik had snel begrepen dat het onder mijn bewind nooit goed genoeg zou zijn. Nu is het een afgesloten hoofdstuk dat formidabel was. Maar ik ben blij dat het achter de rug is, want ik wou niet meer leven in dat negatieve klimaat."

Kan opvolger Roberto Martinez beter doen? Wilmots trekt dat sterk in twijfel. "We hebben ons geplaatst voor twee grote toernooien. Twee keer haalden we de kwartfinales. 26 op 30 tijdens de kwalificaties voor het WK, 23 op 30 tijdens die voor het EK en bovendien werden we nummer één op de wereldranglijst. Of het beter kan? Succes ermee! Ook al wens ik mijn opvolger het beste toe, toch denk ik niet dat het makkelijk wordt om beter te doen."