Nieuw Italië krijgt vorm: zeventienjarig toptalent maakt debuut in 'WK-selectie'

Nieuw Italië krijgt vorm: zeventienjarig toptalent maakt debuut in 'WK-selectie'

27-08-2016 13:07
5

Een nieuwe kwalificatiereeks betekent ook nieuwe gezichten in de selecties van nationale teams. Bij Italië is de verjonging voorzichtig ingezet met de eerste oproep van het zeventienjarige toptalent Gioanluigi Donnarumma.

De piepjonge doelman van AC Milan was vorig weekend weer de uitblinker bij zijn club door in de slotminuut een penalty te pakken tegen Torino (3-2). De nieuwe bondscoach Giampiero Ventura heeft Donnarumma nu voor het eerst bij de Italiaanse selectie gehaald voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk en het WK-kwalificatieduel met Israël.

Ook Torino-spits Andrea Belotti maakt zijn debuut in de Italiaanse selectie. Een andere opvallende naam is die van Graziano Pellè, waarvan werd verwacht dat hij door zijn transfer naar het Chinese Shandong Luneng uit beeld zou raken, maar niets is minder waar.

Doel: Buffon (Juventus), Donnarumma (Milan), Marchetti (Lazio)

Verdediging: Antonelli (Milan), Astori (Fiorentina), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan), Ogbonna (West Ham), Romagnoli (Milan), Rugani (Juventus)

Middenveld: Bernardeschi (Fiorentina), Bonaventura (Milan), Candreva (Inter), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Montolivo (Milan), Parolo (Lazio), Verratti (PSG)

Aanval: Belotti (Torino), Eder (Inter), Gabbiadini (Napoli), Immobile (Lazio), Pavoletti (Genoa), Pellè (Shandong Luneng)