Ajax is een traditieclub, maar tegen hen maken we meer kans dan tegen United

"Ajax is een traditieclub, maar tegen hen maken we meer kans dan tegen United"

27-08-2016 14:14
12

Eén van de tegenstanders van Ajax tijdens de groepsfase van de Europa League is Standard Luik. Trainer Yannick Ferrera van de Belgen vindt de groep met Ajax, Panathinaikos en Celta de Vigo een lastige, maar ziet wel mogelijkheden.

''Ajax is een traditieclub, maar het spreekt voor zich dat we tegen hen meer kans maken dan tegen Manchester United. Ze namen een iets mindere seizoenstart, dus misschien liggen daar wel mogelijkheden'', zegt de coach in Het Laatste Nieuws over de Nederlandse topclub. Ferrera was minder tevreden met het Spaanse Celta de Vigo als opponent.  

''Een Spaanse ploeg had ik liever vermeden, maar we moeten het toch tegen ze opnemen.'' Ferrera is onder de indruk van Celta de Vigo. ''Het wordt erg lastig om hen te kloppen.'' Tot slot besprak hij het Griekse Panathinaikos. ''De club ken ik een beetje omdat ik die ploeg in het verleden al analyseerde toen Dominique D’Onofrio nog trainer van Standard was. Op papier maken we tegen hen zeker een kans.''

Ferrera weet dat het moeilijk gaat worden om bij de beste twee teams te eindigen in Groep G. ''We zullen we een erg goed parcours moeten afleggen om deze groep te overleven. Europees overwinteren zou een knalprestatie zijn'', aldus de Standard-trainer.