De Boer krijgt er twee topaankopen bij: Goede spelers zijn altijd welkom

De Boer krijgt er twee topaankopen bij: "Goede spelers zijn altijd welkom"

27-08-2016 15:39
2

Frank de Boer heeft om tijd en geduld gevraagd bij Internazionale. "Het heeft zeker vier weken nodig om het niveau te krijgen dat ik wil zien", aldus de coach die vorige week verloor bij zijn debuut tegen Chievo (2-0).

"We hebben deze week goed getraind en ik ben ervan overtuigd dat ik morgen een beter Inter ga zien", zegt De Boer in de aanloop naar het duel met Palermo. "Het heeft tijd nodig. In tien dagen kun je niet alles veranderen. Je hebt een filosofie, maar je hebt ook een cultuur in Italië en bij Inter die je moet respecteren. Dat heeft tijd nodig."

Het besluit van De Boer om vorige week 3-5-2 te spelen leverde veel kritiek op. "Natuurlijk is mijn favoriete systeem 4-3-3 en in de meeste wedstrijden zullen we ook zo spelen, omdat het volgens mij de beste weg naar succes is. Maar je moet ook herkennen wanneer dat niet kan en dat is de kracht van een manager. Om een stapje terug te doen en te beseffen dat we niet in dat systeem kunnen spelen. We hebben nog zeker vier weken nodig voordat ik kan zeggen: ja, dit is het niveau dat ik wil zien."

Transfers
Ondertussen is Inter ook druk op de transfermarkt, met de aanstaande komst van Gabigol en Joao Mario voor samen zeventig miljoen euro. "Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in goede spelers. Het is nog niet honderd procent zeker, dus ik kan er niet veel over zeggen. Maar goede spelers zijn altijd welkom. Joao Mario kan op alle posities op het middenveld spelen, Gabigol op alle drie de posities in de aanval. We zullen meer opties krijgen", aldus De Boer.