Vorm beste man bij teleurstellend Tottenham, Wijnaldum profiteert niet

27-08-2016 15:22
9

Tottenham Hotspur en Liverpool hebben zaterdag gelijkgespeeld in de Premier League. Op White Hart Lane, waar Michel Vorm, Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum in actie kwamen, werd het 1-1 door goals van James Milner (Liverpool) en Danny Rose (Tottenham Hotspur).

Van de drie Nederlanders op het veld in Londen viel Vorm, zeker in de eerste helft, het meest op. De doelman was in een geweldige vorm en dat was nodig, want de beste kansen in het eerste bedrijf waren voor Liverpool. Tot vier keer toe greep Vorm uitstekend in, waarbij een redding op de inzet van Philippe Coutinho met zijn voet indruk maakte, net als een tackle halverwege de eerste helft toen Liverpool de kans kreeg om alleen op het doel af te stormen.

Janssen begon niet in de basis bij Spurs, maar mocht al na minder dan een halfuur invallen toen Kyle Walker geblesseerd uitviel. Manager Mauricio Pochettino greep die kans aan om zijn systeem om te gooien. Tottenham speelde tot dat moment niet goed en daar kwam in de rest van de eerste helft weinig verandering in. Uiteindelijk schoot Milner Liverpool vlak voor rust uit een strafschop op voorsprong nadat Erik Lamela Roberto Firmino binnen de zestien op de hakken trapte.

In de tweede helft leverden de twee ploegen meer vechtvoetbal en kwam Tottenham een kleine twintig minuten voor tijd in een korte fase waarin het druk zette op gelijke hoogte door een inzet van Rose. De beste kans op de zege kwam in de slotminuut voor Liverpool. Georginio Wijnaldum zag zijn bal via de hand van een Tottenham-verdediger in de handen van Vorm belanden, maar kreeg geen strafschop.