City komt FC Twente tegemoet: 'De Engelse topclubs willen dat niet met talenten'

City komt FC Twente tegemoet: 'De Engelse topclubs willen dat niet met talenten'

27-08-2016 15:53
10

FC Twente moet dit seizoen creatief zijn op de transfermarkt en slaagde er deze week in twee spelers aan te trekken: Bersant Celina en Mateusz Klich. Met Hakim Ziyech die nog altijd niet vertrokken is kan het druk gaan worden op het middenveld van de Tukkers.

"Dan hebben we met Hakim, Bersant en Mateusz een ongekende luxe", zegt technisch manager Ted van Leeuwen in TC/Tubantia over het scenario dat Ziyech in Enschede blijft. Volgens Van Leeuwen heeft FC Twente geen financiële risico's genomen met de komst van Celina. "In het geval van Celina is Manchester City ons heel erg tegemoetgekomen. Daar moeten we heel erg blij mee zijn." Over de komst van Klich zegt Van Leeuwen: "Daarnaast heeft Mateusz zelf ook veel geld ingeleverd."

Wat betreft Celina heeft City ook baat bij een Eredivisie-transfer. "De Engelse topclubs willen niet dat de talenten in het Championship terechtkomen, want daar is de strijd elke week intens", vervolgt Van Leeuwen. "Dat is een heel zware competitie, met vooral veel geroutineerde spelers, die elke week een fysieke strijd leveren. Een club als City heeft dan liever dat een jongen als Celina echt aan het voetballen komt."