Update: Van Breukelen verwijst Oranje-gerucht direct naar rijk der fabelen

Update: Van Breukelen verwijst Oranje-gerucht direct naar rijk der fabelen

27-08-2016 21:04
14

Foeke Booy heeft met de KNVB en technisch directeur Hans van Breukelen contact gehad over de vacante positie van assistent-bondscoach. Dat liet de Fries zaterdagavond weten voor de camera van FOX Sports. 

De voetbalbond sprak met enkele kandidaten, waaronder Booy. Uiteindelijk leek de keus te vallen op Ruud Gullit, maar vrijdag werd bekend dat de aanstelling van de oud-international is afgeketst. "Gullit was in beeld, omdat men dan toch voor een naam gaat. Maar uiteindelijk werd dat toch niet wat er van verwacht werd."

Of de KNVB nu wellicht alsnog bij Booy - die zonder club zit sinds zijn vertrek bij  Go Ahead Eagles in 2015 - zal aankloppen? "Geen flauw idee. Er is in ieder geval wel beloofd om bij geen goed nieuws geïnformeerd te worden."

De voormalig trainer van verder onder meer FC Utrecht en Cercle Brugge wil dolgraag weer aan de slag. "Bij voorkeur niet in het buitenland. Liefst blijf ik in Nederland. Bij Oranje is het nu zaak dat er continuïteit komt." Dick Advocaat stapte eerder deze maand op als assistent van Danny Blind. 

Update 21.04: Van Breukelen laat in een reactie aan het Algemeen Dagblad weten dat Booy nóóit in beeld is geweest om assistent te worden van Blind. De twee spraken begin augustus wel met elkaar, geeft hij toe. "Toen was Dick Advocaat nota bene nog in functie. Foeke heeft mij bij dat gesprek gevraagd of ik nog een baan voor hem had. Ik zal Jelle Goes (technisch manager, red.) informeren, vertelde ik hem. Bij een aantal nationale jeugdteams zijn we namelijk de trainersposten aan het invullen. Dan weten we dat je belangstelling hebt, zei ik tegen Foeke."