Boskamp hekelt voetbalbond en verrassende aanstelling: Vreselijk signaal

Boskamp hekelt voetbalbond en verrassende aanstelling: "Vreselijk signaal"

27-08-2016 20:11
2

De Belgische voetbalbond maakte vrijdag bekend dat Thierry Henry de assistent wordt van bondscoach Roberto Martinez. Jan Boskamp is niet bepaald enthousiast over de aanstelling van de Franse voetballegende. 

De populaire analist spreekt van een 'doodsteek voor veel Belgische coaches'. "Kan iemand het uitleggen? Een Spaanse bondscoach met een Engelse en Franse assistent. Dan heb je nog een Spaanse keeperstrainer die naast Erwin Lemmens, de enige Belg, zal opereren. Dat zijn twee keeperstrainers voor drie keepers. Dat is toch te gek voor woorden? Opvallend dat er niet meer Belgen zijn om Roberto Martinez wegwijs te maken", aldus Boskamp in Het Belang Van Limburg.

De oud-prof had gerekend op meer namen uit eigen land. "Buiten Lemmens is er geen Belgische knowhow. Wat mij betreft een vreselijk signaal voor de Belgische trainersopleiding. Ik heb niks tegen Henry. Hij is natuurlijk een grote naam, maar hij heeft nog nergens getraind."

Boskamp vraagt zich af wat Henry precies gaat toevoegen aan de staf van de Rode Duivels. "Qua uitstraling is het schitterend. Ik ben alleen benieuwd wat zijn bijdrage gaat zijn. Gaat hij zich specifiek met de spitsen bezighouden? Hoe ze moeten lopen en dat soort werk. Als je toch voor uitstraling gaat, hadden ze voor mij net zo goed Luc Nilis of Degryse kunnen nemen. Dat zijn toch ook gasten met naam die overal bekend zijn."