Van Wolfswinkel over 'dikke' Van der Vaart: 'Stond naast hem onder de douche'

Van Wolfswinkel over 'dikke' Van der Vaart: 'Stond naast hem onder de douche'

27-08-2016 20:52
23

Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart deelden vorig seizoen een kleedkamer bij Real Betis. Wat de spits (inmiddels Vitesse) betreft is zijn 33-jarige landgenoot helemáál niet te dik. Deze zomer was het (over)gewicht van Van der Vaart haast een nationale discussie. 

"Rafael zat nog vaker dan ik niet bij de selectie van Betis. Dat had echt niet met zijn fitheid of leefstijl te maken", is Van Wolfswinkel stellig in ELF Voetbal Magazine. "Bovendien was hij de beste voetballer van onze selectie. Dat zag iedereen tijdens trainingen. Een misschien oogt Rafael wat log, maar je kon gewoon duidelijk zijn sixpack zien. Iedere speler had een streefgewicht en zat eronder. Rafael ook."

"Alleen tijdens een persconferentie zei de trainer opeens dat Rafael nog meer moest afvallen, omdat hij al 33 jaar is. Dat verzon hij terplekke. Nou, Spaanse kranten stonden vol en Nederlandse media namen het over: Rafael te dik", herinnert de aanvaller zich. "Ja, waar hebben we het over? Ik stond toe na een training naast hem onder de douche: als jij te dik bent, kunnen we beter ophouden."