Invaller Larsson knalt Heerenveen naar overwinning tegen zwalkend PEC

27-08-2016 21:36
10

SC Heerenveen heeft z'n eerste overwinning van het seizoen te pakken. In het Abe Lenstra Stadion werd PEC Zwolle zaterdagavond met 1-0 geklopt. Invaller Sam Larsson kroonde zich kort na de pauze tot matchwinner: 1-0.

Larsson was op de bank begonnen tegen PEC en werd door zijn trainer Jurgen Streppel in de rust in het veld gebracht voor Luciano Slagveer. Binnen vijf minuten was het al raak: de Zweed knalde de bal snoeihard binnen achter Mickey van der Hart, die verder een uitstekende wedstrijd keepte namens de gasten. PEC is na vier gespeelde duels nog altijd zonder zege: één remise, drie nederlagen.

Voor de rust gebeurde er weinig in Friesland. Koud in het veld tekende Larsson in de vijftigste minuut voor de openingstreffer. Van der Hart greep knap in bij een aanvoerder van Stijn Schaars en invaller Anass Achahbar was namens PEC nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging maar net naast het doel van Erwin Mulder.