Ziyech man of the match bij 'afscheidsduel': twee goals en zege op Sparta

27-08-2016 22:35
38

Dankzij onder meer twee goals van Hakim Ziyech heeft FC Twente zaterdagavond een 3-1 zege geboekt op Sparta. Yaw Yeboah tekende voor de andere Twente-goal. Het was voor de Tukkers de tweede overwinning op rij, na de spectaculaire 4-3 van vorige week bij FC Groningen.

Het draaide in de Grolsch Veste vooral om Ziyech, die volgens diverse media onderweg is naar Ajax. Twente zou met de Amsterdamse club in onderhandeling zijn over de transfer van de linkspoot. In wat waarschijnlijk het laatste thuisduel van Ziyech in eigen huis was, blonk de spelmaker uit. Na een klein kwartier spelen tekende hij voor de eerste treffer van de avond. Kort daarna kreeg hij de kans op zijn tweede treffer, maar het was Yeboah die kort daarna scoorde. De huurling van Manchester City schoot fraai raak: 2-0.

Kort na de pauze tekende Loris Brogno vanaf de penaltystip voor de aansluitingstreffer. Voor de Belg was het alweer zijn vierde doelpunt van het nog prille seizoen. Ziyech deelde in de 59e minuut de genadeklap uit. Met zijn tweede doelpunt van de avond tekende de stilist voor de eindstand: 3-1. Sparta deed nog een poging tot een slotoffensief, maar écht gevaarlijk werd de formatie van trainer Alex Pastoor niet. In blessuretijd kreeg Ziyech nog een publiekswissel.