In het kort: Advocaat wint opnieuw niet, doelpunt Strootman niet genoeg

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Debutant bij Engeland
Sam Allardyce heeft zondagavond zijn eerste selectie van Engeland bekendgemaakt. Michail Antonio (West Ham United) ontving zijn eerste uitnodiging van de nieuwe bondscoach. Joe Hart, bij Manchester City kaltgestellt door Pep Guardiola, zit er 'gewoon' bij. Engeland begint het tijdperk-Allardyce op zondag 4 september met een uitwedstrijd tegen Slowakije in de EK-kwalificatiereeks.

Strootman scoort
Kevin Strootman heeft zondagavond zijn eerste competitiedoelpunt in bijna 2,5 jaar tijd gemaakt voor AS Roma. De middenvelder was trefzeker in het duel met Cagliari, maar genoeg voor de zege was het niet. Het werd 2-2 op Sardinië. Fiorentina won zonder Kevin Diks, die de hele wedstrijd op de bank bleef, met 1-0 van Chievo Verona.

Advocaat wacht op zege
Dick Advocaat wacht na twee competitiewedstrijden nog op zijn eerste zege als hoofdtrainer van Fenerbahçe. De Turkse topclub kwam zondagavond niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Kayserispor: 3-3. Robin van Persie drukte als invaller zijn stempel door de assist te verzorgen bij de late 3-3 van Alper Potuk. Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd. Het Galatasaray van Wesley Sneijder heeft al vijf punten voorsprong.

Manchester City wint ook derde duel
Drie competitieduels, drie zeges. Pep Guardiola kent een perfecte start als manager van Manchester City. Zondag werd West Ham United met 3-1 geklopt. Raheem Sterling en Fernandinho scoorden in de eerste helft namens City. Michail Antonio kopte na de pauze de aansluitingstreffer binnen en in blessuretijd zorgde opnieuw Sterling voor de beslissing. City, aartsrivaal Manchester United en Chelsea zijn de ploegen die na drie Premier League-wedstrijden de volle buit hebben.

Van Rhijn debuteert met gelijkspel
Ricardo van Rhijn heeft zondag zijn competitiedebuut gemaakt namens Club Brugge. De van Ajax overgenomen verdediger kreeg net als zijn landgenoten Ruud Vormer en Stefano Denswil speeltijd tegen Standard Luik. De kraker in de Belgische Jupiler Pro League eindigde in 2-2, dankzij een treffer in de vierde minuut van de blessuretijd van Brugge-aanvaller Björn Engels.

Atlético weer gelijk
Atlético Madrid heeft ook in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen genoegen moeten nemen met een punt tegen een promovendus. Vorige week werd het thuis 1-1 tegen Deportivo Alavés, nu hield Leganés de manschappen van Diego Simeone op een gelijkspel. De komende Champions League-tegenstander van PSV kwam niet verder dan 0-0.

Sneijder helpt Galatasaray
Ook de tweede competitiewedstrijd van Galatasaray is in een zege geëindigd. De ploeg van Wesley Sneijder en co kwam tegen Akhisar Belediyespor terug van een achterstand en wonnen met 3-1. Sneijder verzorgde een assist bij de gelijkmaker. Galatasaray staat door de zege bovenaan in de Turkse competitie.