Update: Website van Barcelona verklapt aanstaande transfer van spits

Update: Website van Barcelona verklapt aanstaande transfer van spits

29-08-2016 19:12
3

FC Barcelona aast op Paco Alcacer en de voortekenen lijken uit te wijzen dat een transfer aanstaande is. De spits maakte zaterdag al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Valencia.

De 22-jarige Alcacer staat in de belangstelling van Barcelona, waar hij de stand-in moet worden voor het supertrio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Dat bevestigde Robert Fernandez, secretaris transferzaken van de Catalaanse grootmacht. De transfer lijkt nu gestalte te krijgen, want Alcacer was zaterdag niet opgenomen in de Valencia-selectie voor het uitduel met Eibar (1-0 verlies).

Coach Pako Ayestaran hield zich afzijdig toen hem na afloop werd gevraagd naar de afwezigheid van de spits. "Het was voor hem niet het juiste moment om mee te doen", luidde de mysterieuze uitleg van de keuzeheer. "We zullen in de komende dagen zien wat er met hem gaat gebeuren." Alcacer speelde afgelopen seizoen dertien keer in 34 wedstrijden voor Los Che.

Update 29/8: De transfer van Alcacer naar Barcelona is slechts een kwestie van tijd. Oplettende Barça-fans zagen maandag hoe de club per ongeluk een foto van de spits op de website plaatste. De afbeelding werd daarna snel verwijderd. De kans is groot dat de nieuwe club van Jasper Cillessen nog maandagavond de komst van de international officieel bekend maakt.