'Verrader' van Heerenveen hard aangepakt: 'Ze noemen me een bedelaar'

'Verrader' van Heerenveen hard aangepakt: 'Ze noemen me een bedelaar'

28-08-2016 10:20
7

Arber Zeneli heeft lak aan de kritiek die hij krijgt sinds het moment dat hij bekend maakte te kiezen voor de nationale ploeg van Kosovo. Veel voetbalfans hadden erop gerekend dat de sc Heerenveen-aanvaller zou opteren voor Zweden, maar Zeneli gaat dus interlands spelen voor het geboorteland van zijn ouders. 

Een controversiële keuze, die hem de afgelopen weken het nodige commentaar opleverde. Via zijn persoonlijke Instagram-account reageert de 21-jarige dribbelaar. 'Haat me, hou van me, doe maar wat je wilt, maar ik zal altijd dezelfde persoon blijven', schrijft Zeneli, die in januari 2016 zijn Eredivisie-debuut maakte namens Heerenveen.

'Mensen noemen me nu een verrader en een bedelaar. Het kan mij niets schelen. Er zijn ook mensen die mijn beslissing begrijpen en die mij steunen. Ik heb altijd van Zweden gehouden en zal dat ook altijd blijven doen. Dit land zorgde voor mijn ouders toen zij voor de oorlog vluchtten. Dit land heeft mij geholpen, maar nu gaat het over mijn carrière', besluit de rechtspoot.