Laconiek PSV laat na nieuwe De Jong-misser hele dure punten liggen tegen tiental

28-08-2016 14:32
157

PSV heeft hele dure punten verspeeld tegen FC Groningen: 0-0. De Eindhovenaren kwamen niet tot scoren in eigen huis, mede doordat Luuk de Jong wederom een strafschop miste.

In eigen huis was PSV veel sterker dan FC Groningen, maar de Eindhovenaren konden voor rust geen bres slaan in de defensie van de noorderlingen. Die eerste helft werd gekenmerkt door een rode kaart voor Juninho Bacuna, die al langer solliciteerde naar zijn tweede gele kaart. Ernest Faber wilde hem wisselen, maar was te laat, aangezien Bacuna werd weggezonden door arbiter Bas Nijhuis.

De scheidsrechter zorgde voor de nodige frustratie bij voetballiefhebbers, PSV'ers en Bacuna, die witheet de catacomben opzocht. PSV kreeg niet veel later dé kans om op voorsprong te komen, maar Luuk de Jong faalde vanaf elf meter. De captain van PSV miste alweer zijn vijfde strafschop voor PSV. Daardoor bleef de brilstand in de eerste helft gehandhaafd.

In de tweede helft veranderde de zestien van Groningen in een schiettent. De Jong kreeg enkele kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij miste onder meer een kopbal. In de slotfase debuteerde aankoop Bart Ramselaar bij de regerend landskampioen, maar hij kon het duel niet kantelen. 0-0 eindstand. Feyenoord is nu de grote winnaar van het weekeinde.