Hendrix hoopt dat De Jong geen strafschop meer neemt: In belang van het team

Hendrix hoopt dat De Jong geen strafschop meer neemt: "In belang van het team"

28-08-2016 14:59
13

Jorrit Hendrix baalde flink van het dure puntenverlies van PSV tegen FC Groningen (0-0). De middenvelder, die zijn honderdste officiële duel speelde, hoopt dat Luuk de Jong de volgende keer niet meer een strafschop neemt. Ook tegen Groningen faalde De Jong van elf meter.

"Wilde er niet in vandaag. Penalty die weer gemist wordt. Veel kansen gehad, dus compleet aan onszelf te wijten", foeterde de middenvelder tegenover FOX Sports. Over de gemiste strafschop van De Jong: "Het lijkt me duidelijk dat dit niet de eerste is die hij mist. Dus ik denk dat de volgende keer misschien wel iemand anders achter de bal gaat staan."

De Jong miste vijf van de negen strafschoppen. "Hij zou 'm zelf wel willen nemen, denk ik. Maar het is ook in het belang van het team dat de volgende keer iemand anders achter de bal gaat staan", vervolgt Hendrix, die baalt van de averij die is opgelopen. "Gogme, geluk en scherpte ontbraken", weet de middenvelder, die zich mag melden bij Oranje. "Als we gewonnen hadden, liep ik met een vrolijker gevoel daar binnen."