Cocu ontneemt De Jong strafschoppen bij PSV na vijfde misser: 'Dit is te vaak'

Cocu ontneemt De Jong strafschoppen bij PSV na vijfde misser: 'Dit is te vaak'

28-08-2016 15:30
19

PSV-trainer Phillip Cocu heeft laten weten dat Luuk de Jong in ieder geval niet de volgende strafschop neemt. De aanvoerder van PSV liet dé kans op de 1-0 tegen FC Groningen liggen en miste voor de vijfde keer een pingel. Het werd 0-0.

De Jong wilde zelf graag de strafschop nemen, terwijl ook Gaston Pereiro zich meldde. De PSV-captain eiste de bal op en faalde. "Nu krijgen anderen het vertrouwen", zei Cocu volgens de NOS op de persconferentie. Op de site van PSV: "Luuk nam de verantwoordelijkheid. Dat vind ik te prijzen, maar je moet dan ook met volle overtuiging achter de bal gaan staan. Je kunt ook best een keer missen, maar dit is te vaak."

"Wij laten Groningen in de wedstrijd door de strafschop niet te maken. Dan weet je dat je de rest van de wedstrijd tegen een heel compact Groningen gaat spelen. Op dat moment moet je het veld enorm breed houden. Met kalk aan je schoenen. Dat zag ik niet en het zijn dat soort details die het verschil maken in een kansrijke en minder kansrijke voorzet", besluit Cocu.