Armenteros hier in het shirt van Heracles (archieffoto)

Update: 'Armenteros terug in de Eredivisie: oude bekende legt spits vast'

Update: 'Armenteros terug in de Eredivisie: oude bekende legt spits vast'

28-08-2016 18:02
11

Heracles Almelo is druk op zoek naar een nieuwe spits, na het vertrek van Paul Gladon naar Wolverhampton Wanderers. Samuel Armenteros werd zondag door TC/Tubantia gespot op de tribune tijdens het duel bij ADO Den Haag.

'Dat zal wel iets betekenen', stelt de regionale krant. De aanvaller speelde in het verleden ook al voor Heracles, waar hij geregeld tot scoren kwam. In het seizoen 2012/'13 verdiende hij door negen competitiegoals in achttien duels een transfer naar RSC Anderlecht af. Vervolgens nam Feyenoord hem over en speelde Armenteros nog bij Willem II en FK Qarabag.

De 26-jarige spits maakte vorig seizoen in 23 competitiewedstrijden voor de club uit Azerbeidzjan nog zeven goals. Hij speelde lang niet altijd bij Qarabag, getuige de veertien basisplaatsen die hij kreeg. Negen keer kwam Armenteros als invaller binnen de lijnen. In het seizoen 2014/'15 speelde de Zweed voor het laatst in de Eredivisie. Toen scoorde hij voor Willem II elf keer in 29 duels.

Update 17.55: Voetbal International bevestigt zondagmiddag dat Heracles op het punt staat zich te versterken met Armenteros (26). In Almelo wordt de clubloze spits de opvolger van Gladon. De verwachting is dat Armenteros 'snel wordt gepresenteerd'. Eerder haalde Heracles ook al oud-speler Lerin Duarte terug naar Almelo.