Compleet mislukte Panenka Havenaar zorgt voor eerste puntenverlies ADO

28-08-2016 16:25
2

ADO Den Haag is niet langer koploper van de Eredivisie. In eigen huis morste de club tegen Heracles Almelo voor de eerste keer dit seizoen punten. Omdat Mike Havenaar zijn Panenka vanaf de penaltystip zag mislukken, bleeft het 1-1.

Bij Heracles Almelo vierde Vincent Vermeij zijn basisdebuut. De nieuwe spits zag zijn werkgever na ruim een kwartier op voorsprong komen. ADO Den Haag-doelman Ernestas Setkus had geen goed antwoord op een dwarrelschot van Iliass Bel Hassani , waarna Robin Gosens attent was. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later schoot Havenaar de gelijkmaker tegen de touwen.

Diezelfde Havenaar groeide uit tot schlemiel van de wedstrijd. Aan het begin van de tweede helft miste hij een grote kopkans, en tien minuten voor het eindsignaal ging de spits helemaal grove in de fout. Heraclied Tim Breukers maakte in het strafschopgebied een overtreding op Havenaar, die zelf achter de strafschop ging staan. De Japanner probeerde met een Panenka, maar dat ging helemaal mis. Zijn poging ging over.

Door de remise is ADO de gedeelde koppositie met Feyenoord kwijt. De Rotterdammers zijn nu alleen koploper. Heracles behoudt de aansluiting met de subtop van de Eredivisie.