Slordig AZ verzuimt NEC flink pak slaag te geven na domme rode kaart

Slordig AZ verzuimt NEC flink pak slaag te geven na domme rode kaart

28-08-2016 18:35
7

AZ is dankzij een 2-0 zege op NEC opgeklommen naar de zesde plek in de Eredivisie. Dabney dos Santos (voor rust) en Alireza Jahanbakhsh (na rust) tekenden in Alkmaar voor de doelpunten. 

Zonder Markus Henriksen - hij staat op het punt om naar Hull City te verkassen - begon AZ aan de clash met de formatie van trainer Peter Hyballa. Fred Friday kreeg een aantal kansen op de openingstreffer en ook Jahanbakhsh was dichtbij, maar de eerste goal van de wedstrijd viel uiteindelijk pas op slag van rust. Dos Santos kopte binnen nadat een voorzet van Joris van Overeem was aangeraakt door een NEC-verdediger.

Vrij rap na de pauze incasseerde NEC-middenvelder Julian von Haacke op domme wijze zijn tweede gele kaart. Daarna werd het mission impossible voor de gasten, die nog amper aan de bal kwamen. Eerst werd er nog een kopgoal van Friday afgekeurd (buitenspel), maar even later haalde Jahanbakhsh alsnog de trekker over. De voormalig speler van NEC schoot met rechts rustig binnen.

Was AZ nauwkeuriger geweest, dan had de score nog veel verder kunnen oplopen. Diverse kansrijke situaties werden echter slordig uitgespeeld. De pkoeg van trainer John van den Brom heeft nu zeven punten uit vier duels; NEC staat op vijf uit vier.