VP's Elftal van de Week: FC Ziyech, Feyenoorders en uitzonderingen in doel

VP's Elftal van de Week: FC Ziyech, Feyenoorders en uitzonderingen in doel

29-08-2016 10:00
14

In de laatste wedstrijd voor transferdeadlineday gaf Hakim Ziyech nog één keer zijn visitekaartje af. Dat levert de spelmaker van FC Twente een plek in VP's Elftal van de Week op, net als drie Feyenoorders, twee Ajacieden en één PSV'er.

Kostas Lamprou (Willem II)
Vaak het mikpunt van spot en kritiek, maar dat Lamprou zéker wat in zijn mars heeft bewees hij zaterdagavond. Dankzij hem hield Willem II de nul tegen Roda JC (0-0).

André Onana (Ajax)
Wat voorganger Jasper Cillessen nooit lukte in de Eredivisie, deed Onana in zijn tweede wedstrijd voor Ajax: een penalty stoppen. De Kameroener stond zijn mannetje onder de Amsterdamse lat.

Sergio Padt (FC Groningen)
VP's Elftal van de Week heeft bij hoge uitzondering drie keepers in de basis, want ook Padt heeft een uitstekend weekend achter de rug. Hielp Groningen aan een zwaarbevochten punt bij PSV.

Héctor Moreno (PSV)
Een loepzuivere hattrick voor Moreno, die voor de derde week op rij in deze rubriek opduikt. De Mexicaanse verdediger is eigenlijk te goed voor de Eredivisie.

Samir Memisevic (FC Groningen)
Naast Padt had Groningen op bezoek bij PSV ook een goede aan Memisevic. Met de zomeraankoop lijkt Groningen eindelijk weer een betrouwbare centrumverdediger in huis te hebben.

Davy Klaassen (Ajax)
In een week waarin alles misging, kon ook Klaassen zich niet aan de malaise onttrekken. Bij de zege op Go Ahead Eagles was de Ajax-aanvoerder echter weer belangrijk. Scoorde twee keer.

Hakim Ziyech (FC Twente)
Afscheid nemen doe je zo. In hoogstwaarschijnlijk zijn allerlaatste wedstrijd in Enschede veranderde hij FC Twente in FC Ziyech, met twee doelpunten en een handvol geniale acties.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Zijn rol leek vorig seizoen uitgespeeld in De Kuip, maar dit seizoen is het de wederopstanding van Toornstra. De alleskunner scoorde (weer) tegen Excelsior en verdient zijn basisplaats volledig.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Het seizoen is ook begonnen voor Larsson. De Zweed viel zaterdagavond in tegen PEC Zwolle en eiste meteen een hoofdrol op met het enige en dus winnende doelpunt.

Dirk Kuyt (Feyenoord)
Even werd er getwijfeld of hij het nog wel kon, maar Kuyt logenstrafte afgelopen weekend al zijn criticasters. Was zéér actief en beloonde zichzelf met twee wonderschone treffers.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Net als Kuyt maakte Berghuis tegen stadgenoot Excelsior zijn eerste doelpunt van het seizoen. De manier waarop was prachtig: de Oranje-international schilderde de bal met links in de kruising.