Update: 'Dikke streep door transfer: AZ-bankzitter vindt situatie te onveilig'

Update: 'Dikke streep door transfer: AZ-bankzitter vindt situatie te onveilig'

29-08-2016 21:21
6

AZ neemt afscheid van Robert Mühren. De spits, die sinds zijn overstap naar Alkmaar in 2014 voornamelijk op de bank zit, gaat aan de slag bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona, een club uit Israël. Het Algemeen Dagblad meldt dat zondagavond. 

AZ nam de 27-jarige Mühren twee jaar geleden over van FC Volendam. Afgelopen seizoen verloor de rechtspoot de concurrentiestrijd van Vincent Janssen en ook deze jaargang kiest trainer John van den Brom voor anderen. Als opvolgers van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Janssen legde AZ Wout Weghorst en Fred Friday vast. Voor Mühren restte nu opnieuw niets anders dan een bijrol. 

De aanvaller kiest er dus voor om zijn carrière voort te zetten in Isräel. Eerder werd hij nog gelinkt aan onder meer Reading - de club van manager Jaap Stam - en Heracles Almelo. Laatstgenoemde club lijkt te hebben gekozen voor Samuel Armenteros als nieuwe aanvalsleider

Update 29/8 18.20 uur: Mühren kan voor drie jaar tekenen bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona, meldt FOX Sports. De aanvaller van AZ heeft voornamelijk vanwege het veiligheidsaspect, Kiryat Shmona ligt vlakbij de grens van Libanon en Syrië, echter om enige bedenktijd gevraagd. De Alkmaarders bereikten al wel een akkoord met de Israëlische club.

Update 29/8 21.21 uur: Mühren heeft een streep gezet door zijn transfer naar Israël. De aanvaller heeft de afgelopen dagen informatie ingewonnen over de regio waar hij zou gaan spelen en besliste op basis daarvan dat de situatie bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona (te) onveilig is. De stad Kiryat Shmona ligt in het noordoosten van Israël, dicht bij de grenzen met Libanon en Syrië.