De Eredivisie-flops: gefrustreerde Groninger, twee PSV'ers en mislukte Panenka

De Eredivisie-flops: gefrustreerde Groninger, twee PSV'ers en mislukte Panenka

29-08-2016 11:00
23

De vierde speelronde van de Eredivisie leverde naast een hoop moois, ook veel onbegrijpelijke momenten op. PSV, dat niet verder kwam dan 0-0 tien een Gronings tiental, is hofleverancier met twee spelers.

Kenny Teijsse (Go Ahead Eagles)
Rent en vliegt in het rond alsof het een lieve lust is, maar tegen Ajax was het niet rendabel. Legde in de eerste helft Ajax-spits Bertrand Traoré neer in de zestien en zag de daaropvolgende pingel benut worden.

Luuk de Jong (PSV)
De penaltystatistieken van Luuk de Jong zijn veelzeggend. Van de negen strafschoppen in PSV-dienst miste de aanvoerder er vijf. Beleefde sowieso een dag om snel te vergeten tegen Groningen.

Fredy Ribeiro (Excelsior)
Twee fouten, twee tegengoals. Het was niet de avond van Fredy tegen Feyenoord. Zijn laatste foute terugspeelbal, waaruit Jens Toornstra mocht scoren, was niet uit te leggen.

Julian Von Haacke (NEC)
Deed het in zijn eerste weken in Nijmeegse dienst heel aardig, maar tegen AZ stapelde Von Haacke fout op en fout. Kreeg in de tweede helft een domme tweede gele kaart.

Juninho Bacuna (FC Groningen)
Was overduidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt voor het uitduel met PSV. Lag vanaf minuut één overhoop met scheidsrechter Bas Nijhuis. Binnen een halfuur was de maat vol: rood en wegwezen.

Andres Guardado (PSV)
Het gaat hem bij tijd en wijlen erg makkelijk af in de Eredivisie, maar wordt daardoor ook laconiek. Bouwde traag op en vormt geen goede combo met Jorrit Hendrix. En waarom neemt híj niet de penalty's?

Bart Schenkeveld (PEC Zwolle)
De beuk die hij gaf aan Heerenveen-aanvaller Luciano Slagveer op het middenveld hoort niet op een voetbalveld thuis. Kan nog een staartje krijgen voor Schenkeveld.

Nick Marsman (FC Twente)
Een usual suspect in dit rijtje, maar geeft daar ook alle reden toe. De manier waarop hij de penalty veroorzaakt is onhandig. Marsman heeft echter geluk dat er na hem lange tijd niets komt bij Twente.

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
Ja, als je het doet, doe het dan goed. Havenaar staat niet te boek als de meest gepolijste spits van de Eredivisie en dat kwam bij zijn mislukte Panenka tegen Heracles pijnlijk aan de oppervlakte.