Wéér puntenverlies voor De Boer; achterstand op Juventus nu al vijf punten

28-08-2016 19:57
10

Het Internazionale van trainer Frank de Boer is er niet in geslaagd om het eerste thuisduel van het prille Serie A-seizoen te winnen. Na de 2-0 nederlaag bij Chievo Verona van vorige week kwam de Italiaanse grootmacht in het eigen Giuseppe Meazza nu niet verder dan 1-1 tegen Palermo.

Nog zonder miljoenenaankopen Joao Mario en Gabriel Barbosa begon Inter in eigen huis aan de clash met Palermo. Voor de pauze was de formatie van De Boer zeer dominant. Het overwicht mondde uit in diverse grote kansen. Onder meer Ivan Perisic, Gary Medel en Mauro Icardi waren heel dichtbij de openingstreffer.

Na de pauze ging het moeizamer voor Inter. Sterker nog: Palermo pakte brutaal de voorsprong. Middenvelder Andrea Rispoli scoorde in de 48e minuut. Met man en macht ging de thuisploeg daarna op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk pas in de 72e minuut. Op aangeven van vleugelaanvaller Antonio Candreva maakte Icardi de 1-1. Eder was vlak voor tijd nog dichtbij de winnende goal, maar een kopbal van de international ging rakelings naast.

Na twee Serie A-duels staan Inter en De Boer op één punt. De achterstand op regerend kampioen Juventus bedraagt nu al vijf punten. Na de interlandbreak is promovendus Pescara de volgende tegenstander.