NEC moet rap handelen op transfermarkt: 'Voor mij als trainer ook beetje lastig'

NEC moet rap handelen op transfermarkt: 'Voor mij als trainer ook beetje lastig'

28-08-2016 20:02
4

De linksbackpositie bij NEC wordt steeds meer een probleem. De Nijmegenaren zoeken al een maand naar een geschikte speler, en ondertussen ging het zondag in de verloren wedstrijd tegen AZ (2-0) weer mis op de linkerkant.

Michael Heinloth kreeg in Alkmaar een kans. Trainer Peter Hyballa gebruikte daarmee al de derde linksback in vier wedstrijden. Ook Heinloth had het zichtbaar moeilijk. De Duitse oefenmeester geeft toe dat NEC goed een versterking kan gebruiken.

"Ja, het doelpunt ging ook weer over de linksbackpositie en dat is voor mij als trainer ook een beetje lastig", aldus Hyballa tegen Omroep Gelderland. "Die jongens proberen alles, of het nu Robin Buwalda, Mikael Dyrestam of Michael Heinloth is. Zo'n fout kan gebeuren, maar op dit niveau is het lastig. Dat woord linksback kan ik ook niet meer horen, moet ik zeggen."

Tegen AZ had NEC weinig in te brengen. "Dat is niet ons niveau, AZ. Maar we kwamen bijna met 0-0 aan de rust. Met 1-0 en dan tien man is het natuurlijk moeilijk. Julian von Haacke moest eigenlijk meelopen, maar hij pakt hem en dan is het geel en rood. De 2-0 is een beetje mijn schuld, omdat ik Janio Bikel mee naar voren stuurde. Ik wilde graag de 1-1 hier scoren."