Feyenoorders haken af voor Jong Oranje, Grim roept 'Italiaanse' vervanger op

Feyenoorders haken af voor Jong Oranje, Grim roept 'Italiaanse' vervanger op

28-08-2016 22:28
5

Rick Karsdorp en Terence Kongolo hebben zich afgemeld voor de interlands van Jong Oranje. De twee Feyenoorders blijven om uiteenlopende redenen in Rotterdam-Zuid.

Karsdorp is vanwege familie-omstandigheden verhinderd, terwijl Kongolo niet ongeschonden uit het gewonnen thuisduel van Feyenoord met Excelsior (4-1) is gekomen. De centrale verdediger, die in de rust werd gewisseld door trainer Giovanni van Bronckhorst, heeft last van zijn knie. Fred Grim, bondscoach van Jong Oranje, heeft Fiorentina-back Kevin Diks opgeroepen als vervanger.

Wedden

Meer odds

Jong Oranje speelt volgende week vrijdag (2 september) tegen Wit-Rusland in groep 8 van de EK-kwalificatiecyclus. De ploeg van Grim staat op de tweede plaats drie punten achter Slowakije, de Wit-Russen staan derde met twee punten minder dan Oranje. De groepswinnaar kwalificeert zich direct voor het EK, de beste nummers twee spelen in de play-offs om een ticket. Turkije dingt als nummer vier ook nog mee naar plek twee, met drie punten achterstand op Nederland.