Update: PSV bevestigt contact met Chelsea over flankspeler

Update: PSV bevestigt contact met Chelsea over flankspeler

29-08-2016 17:30
67

PSV hoopt na de komst van Hidde Jurjus, Daniel Schwaab, Bart Ramselaar, Siem de Jong en Olexandr Zinchenko nog één transfer uit de hoge hoed te toveren. Chelsea-allrounder Kenedy is in beeld.

PSV heeft zich bij Chelsea gemeld om de Braziliaan op huurbasis over te nemen, meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. De interesse uit Eindhoven is niet nieuw. Twee weken geleden werd Kenedy al voorzichtig gelinkt aan een tijdelijk vertrek naar PSV.

Wedden

Meer odds

Met Kenedy kunnen de Eindhovenaren alle kanten op. Hij is van nature een aanvaller die op alle posities voorin uit de voeten kan, maar is ook inzetbaar als linksback. Op die positie werd de Braziliaanse jeugdinternational vorig seizoen sporadisch gebruikt door toenmalig manager Guus Hiddink.

Veel lijkt af te hangen van de toekomst van Jetro Willems. Vertrekt de linksback in de laatste fase van de zomerse transferperiode alsnog, dan is Kenedy zijn meest logische vervanger. PSV weet volgens het ED nog niet honderd procent zeker of Willems deze zomer nog vertrekt.

Kenedy staat sinds vorig jaar onder contract bij Chelsea, dat hem voor ruim negen miljoen euro overnam van het Braziliaanse Fluminense. In zijn debuutseizoen kwam de twintigjarige linkspoot tot twintig wedstrijden en twee doelpunten.

Update 17.30 uur: PSV heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat er contact is geweest met Chelsea over Kenedy, maar technisch manager Marcel Brands geeft aan dat het contact niet heel recent heeft plaatsgevonden. Kenedy wordt gezien als speler voor de linkerflank, die aanvallend en verdedigend kan spelen.