'Ajax én Twente onder druk in Ziyech-onderhandelingen: maandag naar climax'

'Ajax én Twente onder druk in Ziyech-onderhandelingen: maandag naar climax'

29-08-2016 00:48
64

Het is maandag erop of eronder voor Ajax in de onderhandelingen met FC Twente over Hakim Ziyech. De twee clubs gaan om tafel om het eens te worden over de transfersom.

Dat meldt De Telegraaf. Twente heeft een bod van acht miljoen euro ontvangen uit Amsterdam, maar eist veertien miljoen euro. Omdat Ajax waarschijnlijk niet akkoord gaat met een dergelijk bedrag, lijken de twee eredivisionisten ergens in het midden uit te moeten komen.

Pas nádat Ajax en Twente het eens zijn over de transfersom, komt Ziyech in beeld. Oftewel, de 23-jarige spelmaker gaat pas over zijn salaris praten als de clubs eruit zijn. In Amsterdam ligt een vijfjarig contract voor hem klaar.

De ochtendkrant schrijft dat zowel Ajax als Twente onder druk staat. De Amsterdammers door het feit dat er A is gezegd richting de aanhang én speler en er dan dus ook B moet volgen. Twente kan het geld dat Ziyech opbrengt goed gebruiken, maar dreigt zijn hand te overspelen als het vasthoudt aan de vraagprijs van veertien miljoen euro.

Weinig clubs in Europa kunnen of willen dat bedrag immers betalen. Ook Fenerbahçe, dat Ziyech in een eerder stadium een miljoenencontract aanbood, lukte dat niet en is inmiddels afgehaakt. Twee degradatiekandidaten in de Engelse Premier League, waaronder naar verluidt Burnley, zijn bereid om diep in de buidel te tasten, maar Ziyech gelooft in trainer Peter Bosz en wil naar Ajax.

Lees ook: Ziyech-kamp reageert: 'Nog geen akkoord met Ajax, er zijn meer clubs concreet'