Kuyt snoert criticasters de mond: Dat vingertje voor mijn mond?

Kuyt snoert criticasters de mond: "Dat vingertje voor mijn mond?"

29-08-2016 07:44
9

Dirk Kuyt begrijpt waar de kritiek omtrent zijn persoon vandaan komt. De aanvoerder van Feyenoord laat zich er echter niet door van de wijs brengen. En het vingertje voor zijn mond, na de goal? "Dat vingertje voor mijn mond? Ik was gewoon heel blij met mijn doelpunt."

"Joh, ik ben 36 jaar, ik heb alles meegemaakt. Die randzaken houden mij niet meer bezig. Echt niet", zegt Kuyt tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb vast niet alles meegekregen. Als je bij Feyenoord speelt en je bent Dirk Kuyt, dan lig je onder een vergrootglas. Of ik persoonlijk moeizaam aan het seizoen ben begonnen? Dat vind ik niet. Mensen verwachten dat je altijd maar beslissend bent, maar dat gaat toch niet? Weet je wat het is, ik heb als voetballer naar andere mensen toe helemaal niets meer te bewijzen."

Wedden

Meer odds

Onder meer Willem van Hanegem kwam met de suggestie dat Kuyt dit seizoen beetje bij beetje een stap opzij moet zetten. "Ik zal altijd eerlijk zijn. Als het minder wordt, wil ik het team niet benadelen", vertelt Kuyt. "We spelen straks in een week tijd tegen ADO, Manchester United en PSV. Ik wil ze dolgraag alle drie spelen. Maar het is beter om er twee goed te spelen dan drie redelijk. Ik heb daar ook afspraken over gemaakt hoor. Welke? Als de wedstrijd het toelaat, wisselen bijvoorbeeld."