Riedewald heeft boodschap voor Bosz: Omdat ik toch vaak een actie maak

Riedewald heeft boodschap voor Bosz: "Omdat ik toch vaak een actie maak"

29-08-2016 08:07
20

Jaïro Riedewald stond tegen Go Ahead Eagles wederom gepositioneerd als controlerende middenvelder. De Ajacied geeft toe dat hij liever op het middenveld speelt dan in de verdediging, waar hij normaal gesproken speelt.

"De vraag of ik liever op het middenveld of in de achterhoede speel, laat ik normaal altijd open. Maar op het middenveld kom ik toch iets meer in mijn kracht", onthult Riedewald in De Telegraaf. "Je staat één linie vooruit, kan aanvallend meedoen en hebt altijd vier spelers en een keeper achter je als er eens wat fout mocht gaan. Dat is lekker voor mij, omdat ik toch vaak een actie maak."

Als het aan Riedewald ligt, dan mag trainer Peter Bosz hem daar vaker opstellen. "Ik heb er dit seizoen een paar keer gespeeld en dat bevalt me goed. Ik denk dat ik op het middenveld het team wel kan helpen. En ja, tegen Go Ahead Eagles ging het ook wel lekker. Vind je dat Davy Klaassen en Nemanja Gudelj ook beter spelen? Nou, dat is een mooi compliment."

"Ik probeer de mensen voor me te voeden met balletjes, maar ook aan te sturen, te coachen en duels te winnen. We vormen met zijn drieën een linie en moeten het verdedigend en aanvallend regelen."