Nijland wil verslaggever confronteren met stunt bij PSV: Waar is hij?

Nijland wil verslaggever confronteren met stunt bij PSV: "Waar is hij?"

29-08-2016 08:33
25

Juninho Bacuna was in het duel van FC Groningen met PSV (0-0) de kop van jut. De verdediger presteerde het hem om nog voor de rust met twee keer geel van het veld gestuurd te worden. Toch pakte Groningen een punt en dat deed directeur Hans Nijland goed. En dat wilde hij weten ook.

"Ik sta hier met een dubbel gevoel", erkent Bacuna tegenover NRC Next. "Ik ben trots op het team, maar baal van mijn rode kaart. Ik ben iemand die gretig is. Wil graag alles doen voor het team. Ik ga de duels op 100 procent aan." Na zijn tweede geel ging Bacuna even door het lint. "Die frustratie was vooral tegen mezelf gericht."

Trainer Ernest Faber liet kort daarvoor Etiënne Reijnen warmlopen, bedoeld om Bacuna te vervangen. Bacuna ging er vol in. Faber: "Maar misschien is dat het aard van het beestje. Ik wil dat ze de tegenstander weinig ruimte geven en stevig de duels aangaan." Groningen trok een gelijkspel over de streep en dat wilde Nijland weten. De directeur zag dat een verslaggever van RTV Noord in zijn voorbeschouwing zei dat PSV-uit 'op papier' lastig was. "Waar is hij?"

Nijland: "Wim Rijsbergen zei het vroeger al: papier beweegt niet. Ze hebben het altijd over noordelijke bescheidenheid, maar dat geldt niet voor mij. We hebben twee punten verloren."