Kuyt stomverbaasd: 'Hij moet op gras spelen als hij ooit de top wil bereiken'

Kuyt stomverbaasd: 'Hij moet op gras spelen als hij ooit de top wil bereiken'

29-08-2016 08:45
6

De zestienjarige Dogucan Haspolat maakte zaterdag zijn debuut namens Excelsior. En dat in De Kuip. Het is een droom die uitkomt voor de jonge speler, die de eerste voetballer in de Eredivisie is die in het huidige millennium is geboren.

Haspolat werd geboren op 11 februari 2000. Dirk Kuyt is twintig jaar ouder en stond op hetzelfde veld. "Ik wilde altijd al met Luigi Bruins en Ryan Koolwijk samenspelen. Vorig jaar was ik nog ballenjongen bij Excelsior, gaf ik de ballen aan Bruins. Nu stond ik naast hem. Dat ik in De Kuip mocht debuteren, maakt het helemaal mooi", stelt Haspolat in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Kuyt ging ook in op het debuut van de twintig jaar jongere Haspolat. "Het is extreem, maar ik voel me daardoor nu niet oud hoor. Ik hoorde dat hij liever op kunstgras speelt. Die generatie wil vast niets anders meer. Maar daar maakt hij toch een vergissing. Kunstgras is verschrikkelijk. Als hij ooit de top in Europa wil halen, zal hij veel op echt gras moeten spelen. Dat is de achterstand die onze jeugd oploopt, die gasten hebben alleen maar op kunstgras gespeeld."