Ritzmaier heeft direct maatje gevonden: 'Zo'n speler nodig, die me wegsteekt'

Ritzmaier heeft direct maatje gevonden: 'Zo'n speler nodig, die me wegsteekt'

29-08-2016 09:33
2

Het heeft niet lang geduurd voor Marcel Ritzmaier om bij Go Ahead Eagles de klik met zijn ploeggenoten te vinden. Vooral met Randy Wolters kan de gehuurde PSV'er het uitstekend vinden op het veld.

"Een halve training; meer hadden we niet nodig om elkaar goed aan te voelen", zei Wolters na de wedstrijd tegen Ajax (0-3) in gesprek met de Stentor. "Vorig jaar had ik dat met Chris David. Ook daarom was ik er kapot van dat hij die zware knieblessure opliep, al vroeg in het seizoen. Maar ook met Marcel heb ik zo'n klik. Hij laat mij beter voetballen. Zo'n speler heb ik nodig, iemand die me bedient, die me wegsteekt en met wie ik kan combineren. Dat is vandaag al een paar keer aardig gelukt."

Volgens Wolters hoef je geen goede vrienden te zijn om op het veld een goede klik te hebben. "Voetbal is een taal waarbij je niet hoeft te praten. Het gaat om kijken en dan doen", aldus de aanvaller. "Ik weet nog dat ik vroeger vaak de straat op ging om een balletje te trappen. Vaak met kinderen die ik helemaal niet kende. Maar het maakte geen snars uit waar ze allemaal vandaan kwamen, om toch goed samen te kunnen spelen. Voetbal is een universele taal."