De Boer ziet Inter 'drie stappen vooruit maken': In de rust hier op gehamerd

De Boer ziet Inter 'drie stappen vooruit maken': "In de rust hier op gehamerd"

29-08-2016 10:06
2

Frank de Boer kent allesbehalve een gelukkige start in Italië. Met Internazionale verloor hij op bezoek bij Chievo (2-0) en speelde hij zondag in eigen huis gelijk tegen Palermo (1-1). De oefenmeester ziet desalniettemin dat zijn ploeg een goede ontwikkeling doormaakt.

"Onze competitiestart is zeer teleurstellend", vertelt De Boer na afloop van het duel met Palermo op de website van Inter. "Thuis moet je eigenlijk altijd winnen en ik denk dat we dat ook verdienden. Toch is dat niet gelukt. In de tweede helft stond het team al een stuk beter dan tijdens de eerste helft, onze veldbezetting was toen wel in orde."

"In de rust heb ik met de technische staf hier namelijk op gehamerd, waarna het veel beter ging tijdens het tweede bedrijf. Toen we de bal kwijtraakten werd er meteen goed druk gezet door ons`, vervolgt De Boer, die zich nog geen zorgen maakt over zijn ploeg na de matige competitiestart. "Vandaag hebben we namelijk drie stappen vooruit gezet. We komen van ver en zijn nog lang niet daar waar we willen."

"Maar ik heb goede dingen gezien en ik weet zeker dat we elke week weer stappen vooruit gaan zetten. De volgende stap is om fysiek dusdanig fit te geraken dat we elke wedstrijd negentig minuten gas kunnen geven. Daar moeten we elke dag keihard voor werken", besluit De Boer.