Ziyech-draai Ajax: 'Weer gevalletje van iets roepen en een week later anders doen'

Ziyech-draai Ajax: 'Weer gevalletje van iets roepen en een week later anders doen'

29-08-2016 11:01
33

Willem van Hanegem had afgelopen week geen hoge pet op van de topclubs. PSV viel hem tegen FC Groningen (0-0) en Ajax won met 0-3 bij Go Ahead Eagles nadat het eerder uitgeschakeld werd in de Champions League door Rostov (4-1). Dat was volgens de columnist een kleine pleister op de enorme wonden.

'Ajax won wel in Deventer, maar dat neemt in Amsterdam de pijn van het verlies tegen FK Rostov in de Champions League natuurlijk niet weg', schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Hakim Ziyech kan Ajax zeker verder helpen, dat is duidelijk. Maar tot voor kort dachten ze er daar in de Arena toch ook heel anders over? Ziyech was geen optie. Weer zo'n gevalletje van iets roepen en een week later het tegenovergestelde (willen) doen.'

Wedden

Meer odds

De columnist vindt dat niet alleen bij Ajax het geval. 'Maar ja, wat wil je als de KNVB, het overkoepelende orgaan, zichzelf maar belachelijk blijft maken. Oranje is weggezakt. Het aanstellen van een assistent-bondscoach, hoe moeilijk kan het zijn? De profielschets ging van René Meulensteen naar Dick Advocaat naar Ruud Gullit en Foeke Booy. Ondertussen moet een gewaardeerde kracht als teammanager Hans Jorritsma opeens weg van Hans van Breukelen en daar is bondscoach Danny Blind dan weer fel op tegen. Bert van Oostveen laat het allemaal gebeuren', aldus Van Hanegem.