Update: Onverwachte carrièremove Hart: 'Het is rond, Joe heeft ja gezegd'

Update: Onverwachte carrièremove Hart: 'Het is rond, Joe heeft ja gezegd'

30-08-2016 13:50
14

Joe Hart staat mogelijk voor een verrassende transfer naar Italië. Torino maakt werk van de komst van de doelman van Manchester City.

Hart wil bij City vertrekken door zijn rol als derde doelman achter Claudio Bravo en Willy Caballero en heeft dus een serieuze optie in de Serie A. "We werken eraan, maar als het Hart niet wordt zullen we nog iemand anders gaan halen. Ook al zijn er nog maar een paar dagen te gaan op de transfermarkt", zegt sportief directeur Gianluca Patrachi tegen Sky Sport Italia.

Ook voor Hart begint de tijd inmiddels te dringen met het einde van de transferperiode in zicht. Everton is al afgehaakt, maar Liverpool zou nog wel overwegen de doelman naar Anfield te halen. Geen probleem, vindt de huidige Liverpool-goalie Simon Mignolet. "Concurrentie is goed. Dat moet je in het hele team hebben, want je zult te maken krijgen met schorsingen en blessures. Maar speculatie hoort ook bij een grote club als Liverpool. Dat gebeurt elke dag, ik ben er wel aan gewend."

Update 22.35: Diverse Britse media melden maandagavond dat Hart inderdaad lijkt te verkassen naar Turijn. Dinsdagochtend pakt de goalie van Engeland en Man City het vliegtuig naar Italië, weet onder meer Sky Sports. De bedoeling is dat Torino, dat onder leiding staat van Sinisa Mihajlovic, de international voor het restant van het seizoen huurt. Ook de Engelse voetbalbond zou Hart inmiddels toestemming hebben gegeven om er kort tussenuit te piepen bij de nationale ploeg, die zich voorbereidt op een tweetal interlands. 

Update 30/08: Hart is inderdaad op weg naar Torino. De zaakwaarnemer van de doelman heeft dat bevestigd in gesprek met Engelse media. "Het is rond. Joe heeft ja gezegd tegen Torino en Manchester City is ermee akkoord". Het wachten is nu op witte rook vanuit Turijn.