PSV'er fantaseert over Oranje-debuut: 'Dan kom je kennelijk in beeld'

PSV'er fantaseert over Oranje-debuut: 'Dan kom je kennelijk in beeld'

29-08-2016 15:07
12

Jorrit Hendrix meldde zich maandag voor het eerst bij het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV maakt zijn debuut in de selectie van bondscoach Danny Blind en hoopt stiekem op speelminuten.

"Dan komt er een droom uit", laat de middenvelder kort na aankomst bij Huis Ter Duin in Noordwijk weten aan het ANP. "Zo'n eerste keer is spannend, maar ik ga er alles aan doen om er vaker bij te zitten. Ik speel nu veel bij PSV en dan kom je kennelijk ook in beeld bij de bondscoach. Veel van de jongens die ik hier ga ontmoeten, spelen al in het buitenland. Zij zijn wat verder in hun loopbaan."

Hendrix rekent helemaal nergens op, maar hoopt stiekem dat hij tóch van de bank wordt geroepen of misschien zelfs in de basis staat. "Het zou super zijn als ik mag debuteren, in Eindhoven nog wel. Maar ik reken nergens op. Ik ga mijn best doen en zie wel waar dat toe leidt." Oranje speelt op 1 september een oefenduel met Griekenland. Op 6 september start de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland met een uitwedstrijd tegen Zweden.