KNVB bevestigt: Van Oostveen legt functie per 1 september neer

KNVB bevestigt: Van Oostveen legt functie per 1 september neer

29-08-2016 15:30
49

Bert van Oostveen treedt per 1 september als als directeur betaald voetbal. Dat heeft de KNVB maandagmiddag via de officiële kanalen laten weten. 's Ochtends zoemde al het gerucht rond dat Van Oostveen zijn afscheid ging aankondigen. 

Van Oostveen bekleedde zijn huidige functie sinds 2010. Met name de afgelopen twee jaar was er veel kritiek op hem. Hij wordt vanaf komende maand secretaris-generaal in Zeist. Ook gaat hij fungeren als toernooidirecteur voor het EK vrouwen in 2017. 

Johan Lokhorst, voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB, respecteert het besluit van Van Oostveen, zo valt te lezen in een persbericht. "We zijn Bert bijzonder erkentelijk voor zijn bijdrage aan het betaald voetbal. Zijn kennis, kunde en bestuurlijke vaardigheden, gekoppeld aan een tomeloze energie hebben ons veel gebracht. Er is onder zijn leiding veel bereikt in een tijd van economische recessie en een snel veranderend voetballandschap."

KNVB-voorzitter Michael van Praag is blij dat Van Oostveen in dienst blijft bij de voetbalbond. "Ik ken Bert persoonlijk al heel lang en heb zowel als voorzitter van de ECV, als de afgelopen jaren als bondsvoorzitter van de KNVB zeer intensief met hem samengewerkt. Ik heb diepe bewondering voor de dingen die hij in uiterst moeilijke omstandigheden allemaal heeft bereikt. Ik ben blij dat wij nog intensiever gaan samenwerken en gezamenlijk de KNVB in het buitenland blijven representeren."