NEC-debutant kreeg volle laag: De trainer zei later dat het kloten was

NEC-debutant kreeg volle laag: "De trainer zei later dat het kloten was"

29-08-2016 19:03
2

NEC-verdediger Robin Buwalda maakte tijdens het openingsduel van het nieuwe seizoen een slechte beurt tegen PEC Zwolle. Als linksback kwam hij totaal niet uit de verf. Tegen AZ (2-0) mocht hij het zondag op de rechtervleugel proberen. Dat verliep een stuk beter. 

"Ik heb mijn ding gedaan en ik denk dat ik tevreden kan zijn", vertelt de deze zomer van ADO Den Haag overgenomen rechtspoot aan de Gelderlander. Zijn dramatische optreden tegen PEC zit hem nog altijd dwars. 

"Ik had in een officiële wedstrijd nog nooit als linksback gespeeld. Het was ook de eerste competitiewedstrijd waardoor er behoorlijk wat druk op lag. Ik werd in de rust gewisseld. De trainer zei later dat het kloten was, maar ik moest niet zeiken en ik moest me terugknokken. De trainer was hard maar hij had wel gelijk."

NEC is nu druk bezig met het halen van extra defensieve krachten. De komst van een linksback heeft prioriteit. "Ik hoorde dat er nog één bij komt. Dat is logisch en goed voor NEC. We speelden tegen AZ met vier rechtspoten in de defensie. Dat is verre van ideaal. Ik hoop op een uitstekende linksback die er op de buitenkant omheen kan om een voorzet te geven. Dat is voor iedereen prettig", besluit Buwalda.